Vadelmajuustokakku

Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Katrin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi754g3393kcal49g452.4g158.4g23.4g
Voi 151g1094kcal1.8g0.6g122.6g0g
Vadelma 905g372kcal9g37.1g7.2g33.5g
Sokeri 241g979kcal0g241.1g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g302g769kcal17.8g9.7g72.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 302g996kcal6g9g105.6g0g
Liivatelehti, gelatiini1508g5263kcal1290.9g0g1.5g0g
Vesi302g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8928g25733kcal2749g1499.8g934.8g113.8g
Valittu annoskoko4464g12867kcal1374.5g749.9g467.4g56.9g
Annoskoko puolitettuna2232g6433kcal687.3g375g233.7g28.5g
Arvot/100g100g288kcal30.8g16.8g10.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=329584