Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle301g391kcal19.6g60.2g9g15.1g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 90g24kcal0.4g1.3g0.7g1.6g
Oliiviöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Valkosipuli 11g11kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Chili paprika punainen34g14kcal0.7g3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana894g1080kcal43g132.4g42.2g33.8g
Valittu annoskoko447g540kcal21.5g66.2g21.1g16.9g
Annoskoko puolitettuna224g270kcal10.8g33.1g10.6g8.5g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503