Mustikkajäätelö

Napattu netistä tänne, ettei tarvitse joka kerta etsiä uudelleen.

Ja onhan tämä ns. karppimodifioituversio, eli sokeri on korvattu hermesetaksella :)

Tässä käytetty kevyt maitoa, mutta vielä parempaa tulee tietenkin täysmaidolla tehden.

Valmista jäätelöä tulee noin litran verran.

1. Kaada maito kattilaan ja lisää halkaistu vaniljatanko.

Kuumenna kiehuvaksi.

2. Vaahdota keltuaiset (5 kpl) ja hermesetas (n. 1,5dl) hyväksi vaahdoksi.

3. Poista maidosta vaniljatanko ja kaada se pikkuhiljaa munaseokseen koko ajan hyvin vatkaten.

4. Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna varovasti miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes seos saostuu.

5. Ota seos liedeltä, jäähdytä jääpala-astian tai kylmävesikulhon päällä ja lisää sitten kevyesti vatkattu kerma ja survotut mustikat.

6. Jäädytä jäätelökoneessa.

7. Nautiskele! :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Maagic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt200g92kcal6.4g9.6g3g0g
Hermesetas-jauhe7.5g22kcal0.1g4.2g0g3g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100g330kcal2g3g35g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g50g32kcal1.7g0.1g12.5g0g
Mustikka metsä- 90g40kcal0.4g5.8g0.5g3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana894g1030kcal21.2g45.4g102g12g
Valittu annoskoko447g515kcal10.6g22.7g51g6g
Annoskoko puolitettuna224g258kcal5.3g11.4g25.5g3g
Arvot/100g100g115kcal2.4g5.1g11.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=250766