Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 270g49kcal1.5g6.8g1.1g1.9g
Vesi135g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g20g55kcal3.7g0g4.3g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow3.9g10kcal0.4g0.4g0.8g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g18g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana894g237kcal11.6g16.2g12.4g4.6g
Valittu annoskoko447g119kcal5.8g8.1g6.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna224g59kcal2.9g4.1g3.1g1.2g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615