Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi292g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 88g34kcal0.4g6g0.4g2.3g
Sokeri 25g101kcal0g24.8g0g0g
Mannasuurimo 44g138kcal4.5g27.8g0.5g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana896g546kcal9.8g117.2g1.8g7.6g
Valittu annoskoko448g273kcal4.9g58.6g0.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna224g137kcal2.5g29.3g0.5g1.9g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423