Karjalanpaisti Special Al Meira

Laita pannuun n.10-15 g oliiviöljyä ja lämmitä pannu kuumaksi.

Laita kuumalle pannulle kaikki valmiiksi paloitellut Atrian karjalanpaistipalat ja ruskista käännellen niitä ympäri.

Kun palat ovat ruskistuneet jokapuolelta ja lihanesteet pysyvät sisällä, laita ruskistetut palat keraamiseen tai lasivuokaan (vaihtoehtoisesti valurautapataan).

Mausta mustapippurilla ja suolalla.

Kuori ja paloittele joukkoon kaksi valkosipulinkynttä (n.14g), n.3 sipulia (kuorittuna n.120g), ja 3 kuorittua porkkanaa (paloiksi leikattuna, n.200g.

Peitä lihat ja juurekset kuumalla vedellä (esim.

vedenkeittimen kiehuvalla) niin että kaikki peittyy veden alle ja hieman yli. Laita joukkoon vielä kokonaisia maustepippureita (n. 4g), aromimaustetta ja laakerinlehtiä.

Laita valmiiksi lämmitettyyn uuniin 150c-175c ja anna muhia n.2,5 tuntia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Goljatti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 26g232kcal0g0g26.2g0g
Karjalanpaisti atria 700g1224g1958kcal232.5g0g112.6g0g
Valkosipuli 25g27kcal1.9g4g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 2622g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g350g98kcal2.1g20.8g0.7g8.7g
Sipuli (kuorittu)210g57kcal2.7g10.1g0.4g3.6g
Maustepippuri, annos 1g7g0.2kcal0g0g0.1g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8960g4742kcal478.4g69.8g280.2g25.6g
Valittu annoskoko4480g2371kcal239.2g34.9g140.1g12.8g
Annoskoko puolitettuna2240g1185kcal119.6g17.5g70.1g6.4g
Arvot/100g100g53kcal5.3g0.8g3.1g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=160165