Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 343g104kcal4.3g16.4g0.7g5.8g
Valkosipuli 17g19kcal1.4g2.8g0.1g0.4g
Voi 17g124kcal0.2g0.1g13.9g0g
Kesäkurpitsa zucchini 3426g618kcal19.2g85.6g13.7g24g
Vesi, vesijohtovesi 343g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g257g720kcal48.8g0g56.5g0g
Basilika, tuore 86g23kcal2.7g0.9g0.7g1.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8976g3215kcal153.2g211.6g171.2g63.2g
Valittu annoskoko4488g1608kcal76.6g105.8g85.6g31.6g
Annoskoko puolitettuna2244g804kcal38.3g52.9g42.8g15.8g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=371015