Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 17g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 1.5g13kcal0g0g1.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 2.8g17kcal0.6g0.4g1.4g0.2g
Kauralese 1.7g6.1kcal0.3g0.8g0.1g0.3g
Valkosipuli 0.2g0.2kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, vaalea 1g3.8kcal0.4g0.5g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 11g38kcal1.1g7.7g0.1g0.4g
Grahamjauho 9g31kcal1g5.6g0.2g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana90g217kcal6.8g30g6.6g3.8g
Valittu annoskoko45g108kcal3.4g15g3.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna23g54kcal1.7g7.5g1.7g1g
Arvot/100g100g241kcal7.6g33.3g7.3g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=112785