Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.6g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, punnittu kuorineen 5.6g3.6kcal0.1g0.7g0g0g
Porkkana 5.6g1.8kcal0g0.3g0g0.1g
Paistijauheliha nauta 5%23g29kcal4.7g0g1.1g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa5.6g17kcal1.3g0g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g106kcal12.4g2.6g4.8g0.4g
Valittu annoskoko45g53kcal6.2g1.3g2.4g0.2g
Annoskoko puolitettuna23g27kcal3.1g0.7g1.2g0.1g
Arvot/100g100g117kcal13.7g2.9g5.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794