Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 22g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 2.9g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Kaali, paistettu 2g1.6kcal0g0.1g0.1g0g
Sipuli, paistettu 0.9g0.9kcal0g0g0.1g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Kevyt Herkkulenkki, Atria3.6g4.7kcal0.4g0g0.3g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 13g7kcal0.2g1.7g0g0.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g0.5g2.2kcal0g0.1g0.2g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Oivariini, juokseva, rasvaseos0.4g2.6kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g41kcal1.2g4.2g2g0.4g
Valittu annoskoko45g21kcal0.6g2.1g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna23g10kcal0.3g1.1g0.5g0.1g
Arvot/100g100g45kcal1.3g4.6g2.2g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777