Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.2g8.3kcal0g0g0.9g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen14g4.6kcal0.5g0.7g0g0g
Hiiva 1.2g0.9kcal0.2g0g0g0.1g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki4.7g2.6kcal0.4g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g83kcal2.5g17g0.3g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g200kcal7.2g35.8g2.4g2g
Valittu annoskoko46g100kcal3.6g17.9g1.2g1g
Annoskoko puolitettuna23g50kcal1.8g9g0.6g0.5g
Arvot/100g100g219kcal7.9g39.3g2.6g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567