Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 6.3g2.4kcal0.1g0.4g0g0.2g
Palsternakka 2.9g1.9kcal0g0.3g0g0.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g4.6g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)0.3g0.8kcal0g0g0.1g0g
Vesi20g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g0.3g0.3kcal0g0.1g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 7.8g3kcal0g0.6g0g0.1g
Mustapippuri, annos 1g0g0kcal0g0g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g2.9g6.2kcal0.7g0g0.4g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g1g1.4kcal0g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g34kcal1.8g3.4g1.2g1g
Valittu annoskoko46g17kcal0.9g1.7g0.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna23g9kcal0.5g0.9g0.3g0.3g
Arvot/100g100g38kcal2g3.7g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=84712