Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 7.5g5.7kcal0.1g1.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 27g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 2.5g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.5g0.2kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis5.7g6.4kcal1.3g0g0.2g0g
Emmental juustoraaste, lidl1.4g5kcal0.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g37kcal3.6g2.6g1.2g0.4g
Valittu annoskoko46g18kcal1.8g1.3g0.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna23g9kcal0.9g0.7g0.3g0.1g
Arvot/100g100g40kcal3.9g2.9g1.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312