Eevaliin perinteinen jauhelihasoosi

Paista jauheliha öljyssä pannulla kypsäksi.

Ripottele sekaan jauhot ja anna niiden imeytyä jauhelihaan ja ruskistua hieman.

Lisää (vedenkeittimellä kiehuvaksi lämmitetty) vesi ja yksi liemikuutio, sekoittele ja anna kiehua alhaisella lämmöllä noin 5 minuuttia tai vähän kauemminkin.

Lisää kerma ja mausta makusi mukaan esim.

valkopippurilla, mustapippurilla, paprikajauheella,
suolaa ei tarvitse juuri lisätä koska liemikuutio on suolainen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 183 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paistijauheliha, snellman20g34kcal2.4g0g2g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.5g1.5kcal0.1g0.1g0.1g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)13g7.5kcal0.1g0.6g0.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.5g5.1kcal0.2g1g0g0.1g
Rypsiöljy 1.2g11kcal0g0g1.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana91g118kcal5.6g3.4g7.6g0.2g
Valittu annoskoko46g59kcal2.8g1.7g3.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna23g30kcal1.4g0.9g1.9g0.1g
Arvot/100g100g129kcal6.1g3.7g8.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=305475