Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)559g151kcal7.3g26.8g1.1g9.5g
Peruna, punnittu kuorineen 559g362kcal8.9g73.7g1g4.8g
Porkkana 559g183kcal3.5g31.1g1.1g14.3g
Paistijauheliha nauta 5%2237g2886kcal465.3g0g111.9g0g
Suola, annos 3g28g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 5.6g16kcal0.6g2.1g0.2g1.5g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa559g1678kcal128.6g0g128.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9016g10551kcal1228.4g267.4g487.8g60.2g
Valittu annoskoko4508g5275kcal614.2g133.7g243.9g30.1g
Annoskoko puolitettuna2254g2638kcal307.1g66.9g122g15.1g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794