Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g262g63kcal4.7g7.9g1.3g5g
Sipuli 87g26kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Voi, 1 tl, 5 g13g96kcal0.1g0.1g10.5g0g
Valkosipuli 8.7g10kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g66g138kcal15.1g0g8.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)15g24kcal0.4g0.4g2.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana903g712kcal44.2g28g45.8g13.4g
Valittu annoskoko452g356kcal22.1g14g22.9g6.7g
Annoskoko puolitettuna226g178kcal11.1g7g11.5g3.4g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5.1g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573