Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 53g382kcal0.6g0.2g42.8g0g
Sokeri 30g121kcal0g29.8g0g0g
Muna, annos 60g21g19kcal1.6g0.2g1.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 46g157kcal4.7g32g0.5g1.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 21g71kcal0g17.2g0g0.3g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Raparperi 176g59kcal1.2g9.7g0.2g2.5g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 70g45kcal2.2g3.4g2.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.5g14kcal0g3.5g0g0g
Sokeri30g121kcal0g29.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana903g1984kcal20.8g253g94.6g8.8g
Valittu annoskoko452g992kcal10.4g126.5g47.3g4.4g
Annoskoko puolitettuna226g496kcal5.2g63.3g23.7g2.2g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205