Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 1052g7630kcal12.5g4.2g855.2g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 97g394kcal2.9g94g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 817g1025kcal89.8g2.1g73.7g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g1107g6643kcal265.7g73.1g597.9g0g
Leivinjauhe 28g49kcal1.4g10.5g0g0.1g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 706g2330kcal14.1g21.2g247.1g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl125g797kcal17.4g4.2g78.5g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g581g907kcal2.3g220.9g1.7g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9024g39551kcal812.2g860.4g3708.2g9.6g
Valittu annoskoko4512g19775kcal406.1g430.2g1854.1g4.8g
Annoskoko puolitettuna2256g9888kcal203.1g215.1g927.1g2.4g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=271223