Bataatti-lanttu-broilerikeitto

Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 75g61kcal1.2g12.6g0g2.3g
Lanttu 38g11kcal0.4g1.7g0.1g0.7g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g90g86kcal18g0g1.5g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g38g64kcal0.6g0.8g6.4g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g5.3g6.3kcal0.1g0.3g0.5g0.1g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g188g47kcal1.7g7.7g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana904g631kcal44.4g47.6g27.4g6.8g
Valittu annoskoko452g316kcal22.2g23.8g13.7g3.4g
Annoskoko puolitettuna226g158kcal11.1g11.9g6.9g1.7g
Arvot/100g100g70kcal4.9g5.3g3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=326543