Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 600g4262kcal4.5g2.4g480g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200g128kcal6.4g9.6g7g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2000g772kcal3.2g163.2g1.8g30g
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Manteli 200g1232kcal48.1g13.2g108g14.4g
Sitruunamehu, laimentamaton160g34kcal0.5g2.6g0g0.2g
Sokeri 172g698kcal0g171.8g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 48g110kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9064g23057kcal339.8g2182.4g1381.2g162g
Valittu annoskoko4532g11529kcal169.9g1091.2g690.6g81g
Annoskoko puolitettuna2266g5764kcal85g545.6g345.3g40.5g
Arvot/100g100g254kcal3.7g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935