Omenanyytit

Nypi margariini ja jauhot, lisää kermaviili.

Laita jääkaappiin vähintään täytteen valmsituksen ajaksi.

Leikkaa omenat sokeripalankokoisiksi paloiksi.

Sulata voi kattilassa, lisää omenat, sitruunamehu ja sokeri.

Hauduta pehmeiksi.

Lisää manteli ja mausta rommilla tai konjakilla.

Kaaviloi taikina 30 x 30 cm levyksi ja jaa se 9 osaan.

Jaa täyte keskelle, taita reunat vastakkain, painele haarukalla.

Voitele munalla, pasita 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Ripolttele tomusokeria ja/tai kanelia päälle.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 126 grammaa

Almatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 601g4266kcal4.5g2.4g480.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1041g3572kcal106.1g728.6g12.5g36.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 200g128kcal6.4g9.6g7g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 2002g772kcal3.2g163.3g1.8g30g
Voi 100g726kcal1.2g0.4g81.4g0g
Manteli 200g1233kcal48.2g13.2g108.1g14.4g
Sitruunamehu, laimentamaton160g34kcal0.5g2.6g0g0.2g
Sokeri 172g699kcal0g172g0g0g
Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia 48g110kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9072g23078kcal340.2g2184.2g1382.4g162g
Valittu annoskoko4536g11539kcal170.1g1092.1g691.2g81g
Annoskoko puolitettuna2268g5770kcal85.1g546.1g345.6g40.5g
Arvot/100g100g254kcal3.8g24.1g15.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=133935