Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 938g6660kcal7g3.8g750.1g0g
Sokeri 598g2426kcal0g597.2g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai914g3200kcal109.7g649.1g19.2g27.4g
Kananmuna kuoreton 258g368kcal32.2g0.8g26.4g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)352g116kcal11.6g17.2g0g0g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.9g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka23g94kcal0g23.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1407g478kcal2.8g99.9g4.2g25.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g23g85kcal0.8g18.7g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9072g26937kcal330.6g2837.6g1601.4g105.6g
Valittu annoskoko4536g13468kcal165.3g1418.8g800.7g52.8g
Annoskoko puolitettuna2268g6734kcal82.7g709.4g400.4g26.4g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272