Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 116g826kcal0.9g0.5g93g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1396g461kcal46.1g68.4g0g0g
Hiiva 116g87kcal15.3g1.3g0.5g8g
Suola, annos 3g23g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki465g261kcal39.5g23.3g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2419g8301kcal246.5g1693.4g29g84.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9072g19869kcal696.6g3573.8g246.8g185.4g
Valittu annoskoko4536g9935kcal348.3g1786.9g123.4g92.7g
Annoskoko puolitettuna2268g4967kcal174.2g893.5g61.7g46.4g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567