Guacamole

Guacamole
25.2.1993
Helsingin Sanomat

2 kypsää avokadoa
1-2 tomaattia
puoli sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
1/4 tl suolaa
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl chilimausteseosta
korianteria

1. Kalttaa tomaatit.

Tee molempiin päihin ristiviillot ja kasta ne kiehuvaan veteen, jolloin tomaatin kuori on helppo irrottaa.

2. Halkaise avokadot ja poista kivet.

Koverra hedelmäliha kuorista lusikalla ja sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvavatkaimella.

Tarjoa guacamole tortillan täytteenä.

Se sopii myös grillatun lihan ja salaatin kastikkeeksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 63 grammaa

Superbr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g1504g305kcal9g57.2g4.5g21.1g
Sipuli (kuorittu)361g98kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Valkosipuli 120g130kcal9.5g19.6g0.7g2.5g
Suola, annos 3g24g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, 100% (Sicilia), annos 10g120g30kcal0.5g10.4g0.1g0g
Avokado, kuorittu, kivetön 2406g4769kcal63.3g18.5g466.8g161.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9072g10664kcal174g246g945.6g381.8g
Valittu annoskoko4536g5332kcal87g123g472.8g190.9g
Annoskoko puolitettuna2268g2666kcal43.5g61.5g236.4g95.5g
Arvot/100g100g118kcal1.9g2.7g10.4g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=413081