Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha150g249kcal28.5g0g15g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Makaroni, keitetty, suolaa 66g63kcal2g12.9g0.2g0.7g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 150g44kcal0.8g8g0.3g2.9g
Smetana, rasvaa n. 40 % 38g146kcal0.8g0.8g15.8g0g
Valkosipuli 2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Juustoraaste emmental punaleima38g146kcal10.9g0g11.3g0g
Mineraalisuola keskiarvo 2.8g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana912g1311kcal86.6g45.4g85.2g8g
Valittu annoskoko456g655kcal43.3g22.7g42.6g4g
Annoskoko puolitettuna228g328kcal21.7g11.4g21.3g2g
Arvot/100g100g144kcal9.5g5g9.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=449429