Helppo leipä uunissa

Sekoita hiiva veteen, lisää muut aineet ja sekoita keskenään - ei vaadi vaivaamista.

Jätä nousemaan huoneenlämpöön 12 - 16 tunniksi.

Laita pata / kattila taikinan nostatuksen jälkeen kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 230 asteeseen.

Nosta samoihin aikoihin taikina jauhotetulle leivinlaudalle.

Painele taikinasta ilmakuplat pois ja taittele reunat taikinan keskelle.

Nosta taikina HYVIN JAUHOTETULLE leivinliinalle kulhoon, taittele liinan reunat taikinan päälle ja jätä nousemaan vielä tunniksi.

Kun tunti on kulunut ja pata kunnolla lämmennyt, laita taikina pataan, kansi päälle ja uuniin 30 minuutin ajaksi.

Tämän jälkeen paista leipää vielä 15 min ilman kantta saadaksesi leipään hyvän värin.

Kaada leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Nauti! Tämä on oikeasti hyvää ja ihanan rapeakuorista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Marinoli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2794g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g50g30kcal6.5g0.5g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1038g3561kcal105.7g726.4g12.5g36.3g
Hiivaleipävehnäjauho 659g2146kcal79.9g391.2g18.4g36.2g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9120g11475kcal384.2g2236.2g62.2g145g
Valittu annoskoko4560g5737kcal192.1g1118.1g31.1g72.5g
Annoskoko puolitettuna2280g2869kcal96.1g559.1g15.6g36.3g
Arvot/100g100g126kcal4.2g24.5g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323943