Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 911g3127kcal92.9g638g10.9g31.9g
Sokeri 596g2419kcal0g595.3g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 935g6539kcal6.1g0g736.6g0g
Mustikka1402g467kcal7g89.7g5.6g46.3g
Kananmuna kuoreton 257g367kcal32.1g0.8g26.3g0g
Leivinjauhe 23g41kcal1.2g8.8g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g19g75kcal0g18.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 421g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9128g26068kcal278.6g2702.2g1558.8g156.6g
Valittu annoskoko4564g13034kcal139.3g1351.1g779.4g78.3g
Annoskoko puolitettuna2282g6517kcal69.7g675.6g389.7g39.2g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796