Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 3005g2288kcal56.5g465.8g6g30.1g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)501g751kcal50.1g55.1g35.1g0g
Sipuli 601g182kcal7.5g28.9g1.2g10.2g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)401g641kcal10.8g10.8g60.1g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g12g37kcal2.2g4.9g1g2.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 50g23kcal1.5g2.4g0.8g0g
Rypsiöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9180g8199kcal257.2g1135.8g248.4g85g
Valittu annoskoko4590g4099kcal128.6g567.9g124.2g42.5g
Annoskoko puolitettuna2295g2050kcal64.3g284g62.1g21.3g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075