Tattarituorepuuro

Laita kuivat ainekset kulhoon.

Lisää vesi niin, että ainekset peittyvät, mutta varovasti, ettei puurosta tule liian juoksevaa - testaamalla oppii sopivan suhteen.

Jätä turpoamaan yön yli jääkaappiin.

Laita aamulla seos blenderiin tai vetäise sauvasekottimella tasaiseksi.

Nyt seos on valmis syötäväksi, mutta melkoisen mauton.

Jäiset marjat antavat tuorepuurolle makua, joten niitä kannattaa oman maun mukaan sekoittaa puuron sekaan.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 164 grammaa

Sakaali
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tattarihiutale (Myllyn paras), annos 40g9g31kcal1.2g6.2g0.2g0.5g
Kurpitsansiemen, Risetti4.2g24kcal0.8g1.8g1.5g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 2.8g19kcal0.8g0.2g1.6g0.3g
Saksanpähkinä 1kpl 4g (Meira), annos 4g1.7g11kcal0.3g0.3g1.1g0g
Hasselpähkinä 2.8g18kcal0.4g0.1g1.7g0.5g
Pellavansiemen kokonainen 1.4g7.1kcal0.3g0g0.6g0.4g
Auringonkukansiemen 2.8g17kcal0.6g0.4g1.4g0.2g
Vesi21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana92g254kcal8.8g18g16.2g3.8g
Valittu annoskoko46g127kcal4.4g9g8.1g1.9g
Annoskoko puolitettuna23g64kcal2.2g4.5g4.1g1g
Arvot/100g100g276kcal9.5g19.5g17.6g4.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=377305