Ranskalainen kalakeitto

1 kpl purjo
1 rlk oliiviöljyä (De Cecco)
1 kpl sipuli
8 dl vettä
1 dl paseerattua tomaattia (Pirkka)
1 sitruunan mehu
1 yksikyntinen valkosipuli (tai 3-4 kynttä)
1 tl suolaa
1 tl timjamia
musta/valkopippuri
300 g seitiä (Euroshopper)
1 prk simpukoita (Pirkka)
1 pss katkarapuja (Pirkka, pieni pussi)
1 ruukkutilli

Kuullota purjo ja sipuli oliiviöljyssä.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, sitruunamehu ja hienonnettu valkosipuli.

Mausta suolalla, timjamilla ja pippurilla.

Lisää seitikuutiot ja anna hautua n. 15 min. Lisää simpukat ja viimeiseksi katkaravut sekä tilli (älä enää keitä, katkaravut sitkistyvät).

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 493 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Katkarapu pienet (pirkka)4.2g2.8kcal0.6g0g0g0g
Simpukoita, säilyke (pirkka) (150g)5.9g6kcal1g0.1g0.2g0g
Seitiä kuutioina7g6.5kcal1.3g0g0.1g0g
Tilli tuore0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.4g0.4kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.4g0.3kcal0g0g0g0g
Tomaatti paseerattu (Pirkka 500g)2.6g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Oliiviöljy (de cecco)0.1g0.6kcal0g0g0.1g0g
Purjosipuli3.3g0.6kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g37kcal6g1.2g0.8g0.2g
Valittu annoskoko46g19kcal3g0.6g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna23g9kcal1.5g0.3g0.2g0.1g
Arvot/100g100g40kcal6.5g1.3g0.9g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=23770