Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1.5g11kcal0g0g1.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen15g4.9kcal0.5g0.7g0g0g
Hiiva 1.5g1.1kcal0.2g0g0g0.1g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)9g30kcal2.4g0g2.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g67kcal2g13.6g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g227kcal10.2g28.6g7.2g1.6g
Valittu annoskoko47g113kcal5.1g14.3g3.6g0.8g
Annoskoko puolitettuna23g57kcal2.6g7.2g1.8g0.4g
Arvot/100g100g244kcal11g30.8g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316570