Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle31g41kcal2g6.3g0.9g1.6g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 9g2.5kcal0g0.1g0.1g0.2g
Oliiviöljy 1.2g10kcal0g0g1.2g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Chili paprika punainen3.5g1.4kcal0.1g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g113kcal4.4g13.8g4.4g3.6g
Valittu annoskoko47g56kcal2.2g6.9g2.2g1.8g
Annoskoko puolitettuna23g28kcal1.1g3.5g1.1g0.9g
Arvot/100g100g121kcal4.7g14.8g4.7g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503