Limetorttu

Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan sokeri (3/4 dl) ja vehnäjauhot (3 dl) ja vaniljaa noin teelusikallinen.

Sekoita nopeasti, taputtele leivitettyyn piirakkavuokaan.

Esipaista 12-15 minuuttia 200 asteessa.

Raasta limen kuorta pari ruokalusikallista ja purista limen mehua (noin neljästä limestä).

Vatkaa sokeri (2,5 dl) ja munat vaahdoksi, lisää limen kuori ja mehu, viimeisenä lisää vehnäjauhot (3 rkl).

Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista vielä 12 minuuttia 200 asteessa.

Täytteen kuuluu olla löysää uunista otettaessa.

Sirottele lämpimän tortun päälle tomusokeria (1 dl). Anna seistä 4-5 tuntia tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua, näin koostumus on parempi.

Tarjoa sellaisenaan tai hedelmien ja marjojen kanssa.

Ohje: Pieni kakkukirja

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Mir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 8.2g59kcal0.1g0g6.6g0g
Sokeri 3g12kcal0g3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g31kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Sokeri 10g40kcal0g9.9g0g0g
Limemehu (Tymbark), annos 100g4.7g2.2kcal0g0.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.4g4.8kcal0.1g1g0g0g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana94g344kcal4.2g47.4g15g0.6g
Valittu annoskoko47g172kcal2.1g23.7g7.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna23g86kcal1.1g11.9g3.8g0.2g
Arvot/100g100g368kcal4.5g50.6g16g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=185081