Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 11g30kcal2.9g0g2.1g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g8.2g8.9kcal0.3g1.7g0.1g0.1g
Kananmuna 50g(kpl)4.1g5.2kcal0.5g0g0.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen14g4.5kcal0.5g0.7g0g0g
Sipuli 1.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0g0.1kcal0g0g0g0g
Puolukka 5.5g2.1kcal0g0.4g0g0.1g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g2.7g11kcal0g2.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana93g125kcal8.4g11.2g5.2g0.4g
Valittu annoskoko47g62kcal4.2g5.6g2.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna23g31kcal2.1g2.8g1.3g0.1g
Arvot/100g100g134kcal9g12g5.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385