Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Punajuuri 75g29kcal0.8g5.2g0.2g1.9g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g2.5g6.5kcal0.3g0.1g0.6g0g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste7.5g56kcal0g0g6.2g0g
Risottoriisi (Pirkka)50g165kcal3.4g40.1g0.2g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)25g11kcal0.1g2.8g0.3g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)5.6g1.1kcal0g0.4g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu125g75kcal1.3g5.6g5g0g
Aurajuusto31g106kcal6.3g0g9.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g927kcal25.8g113.2g43.4g5.6g
Valittu annoskoko460g464kcal12.9g56.6g21.7g2.8g
Annoskoko puolitettuna230g232kcal6.5g28.3g10.9g1.4g
Arvot/100g100g101kcal2.8g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123