Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 313g75kcal5.6g6.8g0.9g7.1g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 94g59kcal2.8g4.5g3.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal1g6.6g0.1g0.3g
Oivariini, 80 normaalisuolainen9g68kcal0.1g0.1g7.5g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste31g113kcal9.1g0.5g8.8g0g
Rypsiöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g748kcal37.2g37g47.4g14.8g
Valittu annoskoko460g374kcal18.6g18.5g23.7g7.4g
Annoskoko puolitettuna230g187kcal9.3g9.3g11.9g3.7g
Arvot/100g100g81kcal4g4g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130