Bataatti-porkkanasosekeitto

Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat; kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä muutama minuutti.

Lisää vesi ja kasvisfondi neljään osaan leikatun valkosipulinkynnen kanssa, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kypsäksi noin 30 min.
Soseuta keitto.

Lisää juusto nokareina sekä maito.

Sekoittele ja anna kiehua kunnes juusto on sulanut, n. 3 min. Mausta suolalla.

Halutessasi tarjoile keitto (kuumalla, kuivalla paistinpannulla) paahdettujen kurpitsansiementen kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Bataatti, kuorittu 94g76kcal1.5g15.8g0g2.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g56g16kcal0.3g3.3g0.1g1.4g
Rypsiöljy 5.2g46kcal0g0g5.2g0g
Vesi187g0kcal0g0g0g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g11g13kcal0.3g0.6g0.9g0.2g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g30g84kcal5.7g0g6.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 38g17kcal1.1g1.8g0.6g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana920g527kcal19g47g27g10g
Valittu annoskoko460g263kcal9.5g23.5g13.5g5g
Annoskoko puolitettuna230g132kcal4.8g11.8g6.8g2.5g
Arvot/100g100g57kcal2.1g5.1g2.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333548