Punajuuririsotto 10/2014

1. Raasta sipuli ja kuoritut punajuuret.

2. Kiehauta vesi ja liemikuutio ja pidä lämpimänä.

3. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota siinä riisi, sipuli ja punajuuriraaste noin 5 min.
4. Lisää1 dl kasvislientä ja kerma.

5. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä ja mehua pienissä erissä välillä sekoittaen, kunnes risotto on kosteaa ja mehevää.

6. Mausta pippurilla ja etikalla.

7. Viimeistele aurajuustolla ja basilikalla maun mukaan.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 230 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g501g135kcal6.5g24g1g8.5g
Punajuuri 751g288kcal7.5g51.8g1.5g18.8g
Vesi, vesijohtovesi 876g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 1 kpl = 10 g (Knorr), annos 10g25g65kcal2.8g0.9g5.5g0.4g
Becel juokseva kasviöljyvalmiste75g556kcal0g0g61.6g0g
Risottoriisi (Pirkka)501g1652kcal33.5g400.5g2g0g
Omenatäysmehu 100% (Pirkka)250g113kcal0.5g27.5g2.5g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)56g11kcal0g3.7g0g0g
Flora ruoka kevyt & paksu1252g751kcal12.5g56.3g50.1g0g
Aurajuusto313g1064kcal62.6g0g90.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9200g9271kcal251.8g1129.4g429.8g55.4g
Valittu annoskoko4600g4635kcal125.9g564.7g214.9g27.7g
Annoskoko puolitettuna2300g2318kcal63g282.4g107.5g13.9g
Arvot/100g100g101kcal2.7g12.3g4.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=444123