Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 718g304kcal70.4g2.9g0.7g0g
Sokeri 1197g4858kcal0g1195.7g0g0g
Flora Vanilla 12%1496g2843kcal67.3g239.4g179.5g0g
Puolukka 1197g465kcal5.3g81.4g6g31.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9216g16939kcal286g3038.8g372.4g62.2g
Valittu annoskoko4608g8470kcal143g1519.4g186.2g31.1g
Annoskoko puolitettuna2304g4235kcal71.5g759.7g93.1g15.6g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=233133