Suklaajäätelö

Tarvittavat ainekset:
3 dl maitoa
2 tl vehnäjauhoa
100 g tummaa suklaata
2 munaa
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
3 dl kuohukermaa

Tee näin:
1. Kaada maito ja vehnäjauhot kattilaan.

Kiehauta koko ajan sekoittaen ja nosta kattila levyltä.

2. Paloittele suklaa ja lisää kuumaan maitoon.

Anna suklaan sulaa.

3. Vatkaa munat, tomusokeri, vanilliinisokeri ja suola kuohkeaksi vaahdoksi.

Varmista, että tomusokeri on liuennut kunnolla.

Kaada kulhoon suklaaseos ja kerma.

4. Kaada jääteköseos pitkänomaiseen vuokaa, peitä vuoka ja pane pakastimeen noin 6 tunniksi.

Ota vuoka pakastimesta 3-4 kertaa jäätymisen aikana ja sekoita voimakkaasti haarukalla.

5. Ota jäätelö pakastimesta huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 144 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 1200g406kcal36.7g58.8g1.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g137kcal4.1g28g0.5g1.4g
Taloussuklaa, Fazer400g2060kcal15.6g224g120g21.2g
Kananmuna, Kokki Kultamuna 58g/kpl928g1216kcal120.6g4.6g79.8g0g
Tomusokeri 1dl=60g800g3200kcal0g800g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka40g160kcal0g39.6g0g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1200g4080kcal24g36g420g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9232g22517kcal402g2382g1243g45.2g
Valittu annoskoko4616g11259kcal201g1191g621.5g22.6g
Annoskoko puolitettuna2308g5629kcal100.5g595.5g310.8g11.3g
Arvot/100g100g244kcal4.4g25.8g13.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98333