Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi204g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis219g245kcal48.1g0g6.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g5.8g43kcal0.1g0.1g4.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.3g25kcal0.7g5.1g0.1g0.3g
Sipuli (kuorittu)16g4.3kcal0.2g0.8g0g0.3g
Ketsuppi, Heinz10g11kcal0.1g2.5g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana924g654kcal98.4g17g22.8g1.4g
Valittu annoskoko462g327kcal49.2g8.5g11.4g0.7g
Annoskoko puolitettuna231g164kcal24.6g4.3g5.7g0.4g
Arvot/100g100g71kcal10.7g1.8g2.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079