Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g87g18kcal0.5g3.3g0.3g1.2g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 26g3.3kcal0.3g0.3g0.1g0.3g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki70g56kcal9.1g1.4g1.4g0g
Hunajameloni kuorittu 61g22kcal0.4g4.8g0.1g0.5g
Parsakaali brokkoli 35g12kcal1.6g0.7g0.1g0.9g
Saksanpähkinä 12g83kcal1.8g0.4g8g1.9g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g11g7.5kcal0.3g1.8g0g0g
Persilja 3.5g1kcal0g0g0g0.3g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g80g72kcal5.1g12.9g0.2g0g
Kananmuna, keitetty 58g82kcal7.2g0.2g5.9g0g
Rypsiöljy 9g83kcal0g0g9.4g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml8.7g1.8kcal0.7g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana924g886kcal54g51.6g51g10.2g
Valittu annoskoko462g443kcal27g25.8g25.5g5.1g
Annoskoko puolitettuna231g222kcal13.5g12.9g12.8g2.6g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004