Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1745g5989kcal177.9g1221.8g20.9g61.1g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)644g2384kcal90.2g354.4g51.6g70.9g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%27g67kcal3.8g3g1.5g13.2g
Vesi, vesijohtovesi 1880g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g30g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen134g967kcal0g0g107.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka134g1182kcal0g0g134.3g0g
Sokeri 32g131kcal0g32.2g0g0g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9280g21438kcal543.8g3222.8g631.4g290.4g
Valittu annoskoko4640g10719kcal271.9g1611.4g315.7g145.2g
Annoskoko puolitettuna2320g5360kcal136g805.7g157.9g72.6g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979