Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g28g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1499g705kcal27.3g107.3g13.8g18.9g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g1999g6596kcal239.9g1319.3g48g163.9g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 100g884kcal0g0g99.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9280g16370kcal534.4g2853.2g323.4g365.6g
Valittu annoskoko4640g8185kcal267.2g1426.6g161.7g182.8g
Annoskoko puolitettuna2320g4093kcal133.6g713.3g80.9g91.4g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021