Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)701g189kcal9.1g33.6g1.4g11.9g
Valkosipuli 47g51kcal3.7g7.6g0.3g1g
Porkkana, keskikokoinen 65g467g131kcal2.8g27.8g0.9g11.7g
Oliiviöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 1401g2011kcal135.1g28.4g151.8g2.9g
Tomaattimurska 561g165kcal3.1g29.7g1.1g10.7g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g1168g292kcal15.2g49g2.3g0g
Soijakastike 35g21kcal1.8g3.3g0g0g
Punaviini 234g165kcal0.7g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9296g6669kcal343g359.8g385.6g76.4g
Valittu annoskoko4648g3334kcal171.5g179.9g192.8g38.2g
Annoskoko puolitettuna2324g1667kcal85.8g90g96.4g19.1g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424