Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 188g29kcal2.4g2.3g0.4g2.8g
Sipuli 21g6.2kcal0.3g1g0g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Kevytkerma75g90kcal2.4g3.4g7.5g0g
Valkoviini kuiva 38g26kcal0.1g0.2g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g9g8.5kcal0.3g0.3g0.7g0.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g15g38kcal3.3g0.2g2.6g0g
Rypsiöljy 3.8g33kcal0g0g3.8g0g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.4g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana930g466kcal17.8g15.4g30g6.6g
Valittu annoskoko465g233kcal8.9g7.7g15g3.3g
Annoskoko puolitettuna233g117kcal4.5g3.9g7.5g1.7g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.7g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402