Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)4.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g38g23kcal0.6g4.9g0g0.3g
Oliiviöljy 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Tomaattimurska 240g71kcal1.3g12.7g0.5g4.6g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)6.7g6.7kcal0.5g1.1g0g0.1g
Sokeri 0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 18g4.9kcal0.6g0.2g0.1g0.3g
Vesi150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana930g351kcal6.2g40g16.2g10.8g
Valittu annoskoko465g176kcal3.1g20g8.1g5.4g
Annoskoko puolitettuna233g88kcal1.6g10g4.1g2.7g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766