Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 225g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 30g12kcal0.3g2.1g0.1g0.8g
Kaali, paistettu 21g17kcal0.3g0.9g1.3g0.5g
Sipuli, paistettu 9g10kcal0.1g0.5g0.8g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g3g3.1kcal0.2g0.5g0g0.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria38g49kcal4.5g0.4g3.3g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 131g72kcal2.1g17.2g0.2g1.1g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g5.6g22kcal0.2g1.1g1.9g0g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.1g0g0.1g
Oivariini, juokseva, rasvaseos3.8g27kcal0g0g3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana934g424kcal15.4g45.6g21.2g5.6g
Valittu annoskoko467g212kcal7.7g22.8g10.6g2.8g
Annoskoko puolitettuna234g106kcal3.9g11.4g5.3g1.4g
Arvot/100g100g45kcal1.6g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=87777