Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 675g4897kcal8g2.7g548.8g0g
Sokeri 1148g4658kcal0g1146.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 495g706kcal61.9g1.5g50.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 878g3011kcal89.4g614.2g10.5g30.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g144kcal0g35.6g0g0g
Leivinjauhe 23g40kcal1.2g8.5g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g23g70kcal2.5g13.5g1.6g6.3g
Raparperi 1080g364kcal7.5g59.4g1.1g15.1g
Sokeri 216g877kcal0g215.8g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 90g301kcal0.1g73.4g0g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9324g30133kcal341.2g4342g1225.4g107g
Valittu annoskoko4662g15067kcal170.6g2171g612.7g53.5g
Annoskoko puolitettuna2331g7533kcal85.3g1085.5g306.4g26.8g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251