Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen600g198kcal19.8g29.4g0g0g
Hiiva 50g37kcal6.6g0.5g0.2g3.4g
Sokeri 425g1725kcal0g424.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g10g31kcal1.1g6g0.7g2.8g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 330g471kcal41.2g1g33.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1040g3568kcal106g728g12.5g36.4g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g150g1080kcal1.5g1.5g120g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)600g1140kcal2.4g276g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1000g560kcal85g50g2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu400g240kcal4g18g16g0g
Sitruunamehu, laimentamaton60g13kcal0.2g1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9340g18126kcal535.6g3072g370.4g85.4g
Valittu annoskoko4670g9063kcal267.8g1536g185.2g42.7g
Annoskoko puolitettuna2335g4532kcal133.9g768g92.6g21.4g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=345817